Doğru Sütyen Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

doğru sütyen secimi

Vücut şekliniz ve bedeniniz için doğru sütyen seçimi yaparak gün boyu rahatlığa kavuşabilirsiniz. Nasıl ki doğru kıyafetler sizin en iyi şekilde görünmenize ve hissetmenize yardımcı oluyorsa doğru sütyeni bulmanız da aynı şekilde sizin gün içinde daha rahat ve özgüvenli hissetmenize yardımcı olur. Siz de doğru sütyen seçimi yapabilmek için sayfayı aşağı doğru kaydırmaya devam edebilirsiniz.

Doğru Sütyen Seçimi Nasıl Olur?

Doğru sütyen seçimi yapabilmek için kendi bedeninizi tanımanız önemlidir. Bedeninize uygun olan sütyeni seçtiğinizde hem giysileriniz üzerinizde daha güzel durur hem de gün boyunca rahatlığı hissedersiniz. Bedeninize tam olarak oturmayan, çok büyük veya çok küçük sütyenler, omuz ve sırt ağrısına neden olabilir ya da cildinizi tahriş edebilir. Bedeniniz ne olursa olsun birkaç ipucu ile mükemmel sütyeni bulabilirsiniz.

İpuçlarına başlamadan önce sütyen bedeninizin zaman zaman değişebileceğini unutmamanız gerekir. Hamilelik, emzirme, menopoz gibi yaşadığınız hormonal değişikliğe neden olan dönemler ve kilonuzdaki değişiklikler en iyi sütyen seçimi tercihinizi etkiler. Bedeninizde meydana gelen değişimlerden dolayı sizin için sadece tek bir doğru sütyen çeşiti vardır demek yanlış olur. Bedeninize en uygun doğru sütyeni bulmak için öncelikle sütyen ölçünüzü hesaplamalısınız.

Sütyen seçimi yaparken Cottohill ürünlerindeki eşşiz seçeneklere göz atarak bralet sütyen modelleri tercihinizi en doğru şekilde yapabilirsiniz.

Doğru Sütyen Bedeni Hesaplama

Kimilerinin doğru sütyen testi de dediği sütyen ölçüsü hesaplaması için bir mezuraya ihtiyacınız var. Mezuranız ve not almak için kalem kağıdınız hazırsa göğüs altı ve göğüs çevresini ölçebilirsiniz.

1-    Göğüs altı çevresini ölçmek için mezuranızla memelerin hemen altındaki hattan göğüs kafesi çevrenizi ölçün. Bulduğunuz değeri cm cinsinden not edin. Bu değer sütyeninizin bedenini belirten değerdir.

2-    Göğüs çevrenizi ölçmek için memelerin en ön ve geniş kısmından mezura ile geçerek yaptığınız ölçümü not edin. Eğer çok sarkık değilse tam meme uçları hizasından geçecek şekilde de ölçebilirsiniz.

3-    Göğüs ölçüsü (cup/kap) A, B, C, D harfleriyle ifade edilir. En küçük kap ölçüsü A, en büyük kap ölçüsü ise DD ve E’dir. Sütyen cup ölçüsünü bulmak için ölçtüğünüz göğüs altı çevresi ve göğüs çevresi arasındaki fark baz alınır. Göğüs çevresi ölçüsünden göğüs altı çevresi değeri çıkarılır. Bu değerlere göre 75A, 80B, 80A şeklinde bir sütyen bedeni belirlenir. Not ettiğiniz ölçümlere göre aşağıdaki tablolara bakarak doğru beden sütyen seçimi yapabilirsiniz.

Göğüs Altı Çevresi Ölçüsü (cm)

Beden Ölçüsü

68-72 cm

70

73-77 cm

75

78-82 cm

80

83-87 cm

85

88-92 cm

90

93-97 cm

95

 

Kap Ölçüsü

Göğüs Çevresi – Göğüs Altı Çevresi arasındaki fark (cm)

A

12-14 cm

B

14-16 cm

C

16-18 cm

D

18-20 cm

DD/E

20-22 cm

Nasıl Sütyen Kullanmalıyım?

Size uygun bedende sütyen seçimi yaptıktan sonra sütyen bandınızın zemine paralel, düz bir şekilde göğüs kafesinizi sarmasına dikkat etmelisiniz. Yanlardan kaymamalı, kemer şeklinde olmamalı veya arka tarafı yukarı doğru kaymamalıdır. Kuplar göğüsleri yerinde tutar. Bantlarsa destek sağlar. Yani göğüsleri tutan askılar değil, kuplardır. Askılar ise kupları hizada tutar. Hem sütyen askısı hem de sütyen bantı size tam olarak uyuyorsa sütyeniniz sizi sıkmaz, cildinizi tahriş etmez ya da üzerinizde büyük durmaz.

Sütyen seçiminiz doğruysa iki kup arasındaki orta parça göğüs kemiğinize yaslanır şekilde durmalıdır. Eğer seçtiğiniz sütyen size uymuyorsa kuplarınız hareket eder ya da sütyeninizden vücudunuz taşabilir. Doğru sütyende balenler memeyi tamamen sarmalıdır. Eğer balenler tam olarak memeyi sarmıyorsa sütyenin bedeni size uygun değildir. Ayrıca kardeş bedeninizi de bilirseniz onu da tercih edebilirsiniz.

Sütyen bedeniniz 75B ise, bu bedeni bulamadığınızda ya da tam olarak o bedende rahat hissetmediğinizde 70C ya da 80A gibi bedenleri de deneyebilirsiniz. Kardeş sütyen ölçülerini hesaplarken bant ölçüsünde bir beden düştüğünüzde kup bedeninde bir üste çıkmalısınız. Bunun tam tersi şekilde, kup bedeninde bir beden düşüp bant ölçüsünde bir beden yukarı çıkarak da hesaplayabilir ve kardeş beden ölçünüzde sütyen seçimi yapabilirsiniz.

Renklere, kumaşlara, desenlere takıntısı olanlar için takım halinde ve şık bir görünüşe sahip sütyen takımı modelleri için en iyi tercihiniz Cottonhill.

nasil sutyen kullanmaliyim

Vücut Tipine Göre Sütyen Seçimi 

Sütyen alışverişi yaparken sütyen parçaları, askıları, renkleri, modelleri hakkında çokça düşünülür. Ancak bazen sütyenlerin asıl amacı unutulur. Oysa sütyen seçimi yaparken vücut tipinizi göz önünde bulundurarak göğsünüze uygun ve sağlıklı bir parça olmasına dikkat etmelisiniz. Seçtiğiniz sütyen eğer sizi rahatsız ediyor, çok gevşek ya da çok sıkı duruyorsa muhtemelen göğüs tipinize uygun bir sütyen değildir. Yazının devamını okuyarak bazı yaygın göğüs tiplerine göre sütyen seçimi nasıl olmalı öğrenebilirsiniz.

Göğüs  Tipine Göre Sütyen Seçimi

Herkesin vücut tipi nasıl ki kendine özgüyse göğüs tipi de aynı şekilde kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bu nedenle herkesin sütyen seçimi farklı olmalıdır. Yani bir mankende görüp beğendiğiniz, iyi olduğunu düşündüğünüz bir sütyen sizin için doğru ve rahat bir seçim olmayabilir. Seçtiğiniz sütyen, postürünüzü, giysilerinizin üzerinizdeki duruşunu ve rahatlığınızı etkiler. Doğru seçimi yapabilmek için göğüs tipinizi bilmekte yarar vardır. Bazı yaygın göğüs tiplerine göre aşağıda anlatıldığı şekilde sütyen seçimi yapabilirsiniz:

Yuvarlak ve Birleşik Göğüsler İçin Sütyen Seçimi

Yuvarlak ve birleşik göğüs tipine sahip olanların çoğu zaman destekli sütyene ihtiyacı yoktur. Bu nedenle dolgulu sütyenler bu tipteki göğüsler için gerekli değildir. Ayrıca bu göğüs tipi birçok sütyen çeşidi ile uyum sağlayabilir. Bu göğüs tipine sahip olanlardansanız iki göğüs arasını ayrı tutarak biraz daha rahat etmek istediğinizde balenli sütyenleri tercih edebilirsiniz. Hafif destek istediğiniz bazı zamanlarda ise balkonet sütyenler yeterli olur.

Birbirinden Ayrık Göğüsler İçin Sütyen Seçimi

Birbirinden ayrık göğüslere sahip kişiler göğsü tamamen kaplayan sütyenlerden seçtiğinde kuplar arasında açıklık olabilir. Bu göğüs tipine sahipseniz kuplar arasındaki açıklığı kapatan modellerden tercih edebilirsiniz. Balkonet sütyenler ya da demi sütyenler kupları birbirine yaklaştıran ve kup boşluğunu ortadan kaldıran modellerdendir. Bu yüzden balkonet ya da demi sütyen tercih edebilirsiniz. Bu modeller hafif kaldırma sağlayarak göğüslerinizi birleştirdiği için severek kullanabilirsiniz.

Üçgen (Sivri) Göğüsler İçin Sütyen Seçimi

Bu göğüs tipinde memeler göğüs merkezinden uzaklaşır şekildedir. Üst kısımlarda dekolte yaratmak biraz zor olabilir. Göğsünüzü tam kapatarak yukarı kaldıran ve birleştirmeye yardımcı olan sütyenler kaldırma da sağlar. Birbirinden ayrık göğüs tipine sahipseniz açılı kuplara sahip plunge sütyen seçimi yapabilirsiniz. Böylece göğüslerinizi toplayarak ortada birleştirerek yanlardan taşmasını da engellemiş olursunuz.

Aralıklı Göğüsler İçin Sütyen Seçimi

Aralıklı göğüs tipinde ortadaki boşluk, birbirinden ayrık göğüs tipine göre daha fazladır. Bu göğüs tipi, üçgen göğüs tipine benzer. Ancak ikisi aradaki fark, üçgen göğüs tipinde yanlara bakan memeler varken bu göğüs tipinde daha öne bakan memelerin olmasıdır. Aralıklı göğüs tipi için sütyen seçimi göğüsleri doğal olarak yukarı kaldıran ve birbirine yaklaştıran plunge sütyen tarzındaki sütyen çeşitlerinden yana yapılabilir. 

Yayvan ve Sarkık Göğüsler İçin Sütyen Seçimi

Sarkan ve daha uzun görünen göğüslere sahipseniz aradığınız sütyenin en önemli özelliği kaldırma desteğidir. Balkonet ve yarım sütyen gibi kupu kısa stile sahip sütyenler üst kısımda daha fazla dolgun görünüm elde etmenize yardımcı olduğundan dolayı bu göğüs tipi için en iyi sütyen seçimidir. Yayvan ve sarkık göğüs tipine sahipseniz geniş askıya ve kısa kupa sahip, dolgulu ve balenli sütyenleri tercih edebilirsiniz.

Asimetrik Göğüsler İçin Sütyen Seçimi

Asimetrik göğüs tipi sanılanın aksine oldukça yaygındır. Asimetrik göğüs tipine sahipseniz sütyeninizde rahat bir uyumu yakalayabilmek için bant ve kup boyutlarını ayarlarken daha büyük ya da daha küçük sütyenler denemiş olabilirsiniz. Çıkarılabilen ve ayarlanabilen parçalara sahip sütyenlerle daha rahat edebilirsiniz. Bu şekilde sütyeninizi kişiselleştirebileceğinizden göğüsleriniz arasındaki farkı eşitleyebilirsiniz. Açılı kuplara sahip sütyenler iki meme arasındaki farkı eşitleme konusunda daha esnektir. 

doğru sütyen bedeni seçimi

Çan Şeklinde Göğüsler İçin Sütyen Seçimi

Çan şeklindeki göğüsler, aşağıya doğru sarkmış ve alt kısımları nispeten daha dolgundur ve araları kapalıdır. Bu şekle sahip göğüs tipleri için balkonet ya da demi tarzı doğru sütyen seçimi değildir. Çünkü bu sütyenlerin stilleri nedeniyle üst kısımlardan taşma yaşanabilir. Onların yerine daha iyi destek ve kaldırma sağlayan, göğüsleri saran, rahat ve tercihe göre dolgulu ya da dolgusuz sütyenler seçilebilir. 

Atletik Göğüsler İçin Sütyen Seçimi

Atletik göğüse sahip kişiler için üst kısımda hacim olmaması nedeniyle kupun içinde boşluk olması yaygın sorunlardan biridir. Bu boşluk nedeniyle hareket ederken rahat etmek zordur. Atletik göğüse sahip kişiler göğüslere şekil veren ve kaldıran, tercihe göre dolgulu modelleri ya da daha rahat etmek için sporcu sütyen seçimi yapabilir. 

Yaşa Göre Sütyen Seçimi

Göğüsler her zaman aynı şekilde kalmaz. Kilo alma-verme, hormonal değişiklikler, lohusalık, emzirme gibi vücudumuzun şeklinde etkisi olan dönemlerin göğüslerin şeklini ve bedenini etkilediği gibi yaşa bağlı olarak da göğüsler değişir. Bu nedenle genel olarak bakıldığında doğru sütyen bedeni seçimi yapılırken yaşa bağlı olarak vücudun gelişimi de göz önünde bulundurulmalıdır.

Ergenlikte Sütyen Seçimi

Kızlar 7 ila 14 yaşlarındayken ergenliğe girer. Bu aşamada ilk sütyen nasıl olmalı diye düşünürken hava geçirgenliği iyi olan kumaşlardan imal edilmiş sütyenlerden seçmek gerekir. Hem teri emen hem de hava akışını sağlayan kumaşlar daha rahat etmeyi sağlar. Ayrıca göğüsler henüz gelişmekte olduğundan dolayı gelişimin olumsuz etkilenmemesi için sıkı olmayan gevşek stildeki alıştırma sütyenlerinden alınmalıdır. Genellikle sporcu sütyenleri bu dönem için en iyi seçimdir.

Orta Yaş Üstü Kadınlar İçin Sütyen Seçimi

Ergenlikte vücut gelişimi tamamlandıktan sonra sabit bir sütyen bedenine sahip olabilirsiniz. Ancak yaş ilerledikçe ve hayatın bazı dönemlerinde vücutta meydana gelen değişimler yaşanması sütyen tercihlerinizi de etkileyebilir. Orta yaşlarda bu değişimlere uygun olarak sütyen tercihi yapmak gerekir. Yaşlılıkta ise sütyen kullanımına gerek olmadığı düşüncesi doğru değildir. Bu dönemde telsiz, toparlayıcı sütyenler kullanmak göğüslerinizi toplar ve sarkma ihtimalini azaltır. Böylece destek sağlarken rahatlağınızı da korumuş olur.

Kıyafete Göre Sütyen Seçimi Nasıl Yapılır?

Güzel bir elbise giymeye karar verdiğinizde doğru sütyen seçimi yapmak kıyafetinizin üzerinizde daha güzel görünmesini sağlar. Kıyafete göre sütyen seçerken dekoltenize göre sütyeninizin görünmemesini ya da kıyafetinizin üstünden sütyeninizin deseninin belli olmamasını göz önünde bulundurabilirsiniz. Kimi zaman da braletlerle sütyeninizi kombininizin bir parçası haline getirebilirsiniz. Birçok sütyen çeşiti arasında giymek istediğiniz kıyafetinizin altına hangi sütyeni seçeceğinize birkaç püf noktaya dikkat ederek karar verebilirsiniz.

Saten Elbiselerde Sütyen Seçimi

Saten elbiseler ya da üzerinize oturan dar elbiseler giyindiğinizde daha yumuşak ve düz bir görünüm için iç çamaşırınızın deseninin belli olmasını istemezsiniz. Bu nedenle pürüzlü, dantelli yüzeye sahip sütyenler istediğiniz görünümü elde etmenize engel olur. Bu tarz elbiseler giyindiğiniz zaman sütyen seçiminizi kupunda dantel, desen ya da süsler olmayanlardan yapmanız gerekir. 

Dekolteli Kıyafetlerde Sütyen Seçimi

Dekolteli kıyafetler giydiğinizde sütyeninizin görünmemesini isteyebilirsiniz. Bunun için kıyafetinizin dekoltesine göre tercih edebileceğiniz farklı modellerde sütyenler vardır. Örneğin omzu açık kıyafetleriniz için straplez sütyen, omzu kapatan derin göğüs dekolteli kıyafetler için plunge sütyen tercih edebilirsiniz. Sırtı açık elbiseleriniz için ortadan bağlanan ya da ayrı yapışkan silikon sütyenlerden tercih edebilirsiniz. Ayrıca bağcıklı sütyenler de kendinize ve tarzınıza göre kişiselleştirebileceğiniz için en iyi sütyen seçiminden biridir.

Spor Yaparken Sütyen Seçimi Nasıl Olmalıdır ?

Spor yaparken hareketlerinizi kısıtlamayan ve teri emen bir sütyen seçmeniz gerekir. Spor için doğru sütyen seçimi desteksiz, yumuşak dokuya sahip pamuklu kumaştan üretilen sporcu sütyenlerinden yana olmalıdır. Bu şekilde daha rahat hareket edebilirsiniz.

Hamilelik ve Lohusalık Döneminde Nasıl Sütyen Seçimi Yapmalıyız?

Hormonal değişimler vücutta değişikliklere neden olur. Bu sebeple bedeninizde yaşadığınız değişimlere paralel olarak sütyeninizi de size uyan yeni ve rahat sütyenlerle değiştirmeniz gerekir. Hamilelik, lohusalık ve emzirme dönemleri de bedenin değişimler yaşadığı dönemlerdendir. Bu değişimlere uygun olarak sütyen seçimi yapmak gün içinde daha konforlu hissetmenizi sağlar.

Hamilelik Döneminde Sütyen Seçimi

Hamilelikle beraber göğüsleriniz büyüyeceği için sütyen bedeniniz ve tarzınız da buna bağlı olarak değişir. Gebelikte sütyen seçimi hem rahatınız hem sağlığınız için dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Bu dönemde kullanacağınız sütyen göğüs altının büyüyüp küçülmesi durumlarına göre gevşetilebilen ve sıkılaştırılabilen bir sütyen olmalıdır. Ayrıca ağırlığın eşit dağılabilmesi için omuz askılarının kalın olması gerekir. Esnedikçe şeklini kaybetmemesi için göğüs altı bandı da kaliteli bir elastikten üretilmiş olmalıdır. 

Emzirme Döneminde Sütyen Seçimi

Emzirme döneminde sütyen seçiminiz göğüslerinizin büyüyüp küçülme durumuna göre esneklik gösterebilecek türden olmalıdır. Dar ve sıkan sütyenler göğüslerinizin sağlığını ve dolayısıyla bebeğinizi emzirmenizi de etkileyecektir. Emzirme döneminde sütyeniniz göğüslerinizin ağırlığını taşımaya destek olmalı ve kaliteli kumaştan imal edilmiş olmalıdır. Ayrıca kup tasarımı hamilelik ve doğum sonrası değişimleri karşılayabilecek kadar esnek olacak şekilde tercih edilmelidir.

Emzirme dönemi için kullanacağınız sütyenin askıları uzatıp kısaltmak için ayarlanabilmelidir. Yarışçı sırtı tasarımına sahip sütyenler ağırlık, ağrı ve rahatsızlığı dağıtmaya yardımcı olmada daha iyidir. Bu nedenle yarışçı sırt tasarımına sahip sütyenlerden tercih edebilirsiniz. Ayrıca bebeğinizi daha kolay emzirebilmek için kupu önden açılabilen emzirme sütyenlerine de göz atabilirsiniz.

Göğüs Sağlığı İçin Doğru Sütyen Seçimi 

Kendiniz için doğru sütyeni seçmek sağlığınız için de önemlidir. Size uygun olmayan sütyeni kullanmak göğüslerinizin gelişimini etkileyebilir ya da kamburluk gibi başka sorunlara neden olabilir. Bu da sağlıklı sütyen nasıl olmalı sorusunu akıllara getirir. Bu sorunun doğrudan bir cevabı yoktur. Çünkü herkesin bedenine göre doğru sütyen tercihi değişir. Ancak dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. Bunlara göre kendi göğüs sağlığınız için doğru sütyeni bulabilirsiniz.

1.  Öncelikle sütyen bandınız çok yüksek ya da çok alçak olmamalıdır. Sütyen bandınız yere paralel ve göğüs kafesinizi tam saran şekilde olmalıdır.

2.  Sütyen askılarınız omzunuza batmamalı ya da omzunuzdan düşmemelidir. Omzunuza batan askılar cildinizi tahriş edebilir.

3.  Sütyeniniz sırtınıza tam oturmalıdır. Sıkmamalı ya da çok gevşek olmamalıdır.

4.  Göğüsleriniz sütyeninizin kuplarından ya da koltuk altından taşmamalıdır ve etiniz sütyene sıkışmamalıdır.

5.  Sütyeninizin balenleri önden ya da koltuk altından göğsünüze batmamalıdır. Eğer batıyorsa kup ölçünüzü gözden geçirmelisiniz. Kup ölçünüzün uyduğunu ancak yine de balenlerin önden rahatsız ettiğini düşünüyorsanız daha derin göğüs dekoltesi olan plunge sütyen modellerini deneyebilirsiniz.

6.  Sütyen kuplarının içinde rahatsız edici ve kırışıklığa neden olan boşluk oluşmamalıdır. Eğer kuplarınızın içinde boşluk oluyorsa daha küçük bir kup ölçüsü tercih edebilirsiniz.

Büyük Göğüslüler İçin Sütyen Seçimi Nasıl Yapılır?

Büyük göğüslüler için uygun sütyen genel olarak kuplardan göğüslerin taşmadığı, balenleri batmayan, göğüs dekoltesi göstermek istendiğinde buna uygun olan ve gün içinde konforlu hissettirecek türde olmalıdır. Büyük göğüslü kişilerin kendine uygun sütyeni bulmasının zor olduğu düşünülmektedir. Kup ölçüsü D ve üzeri olan sütyenleri bulmak zor gibi görünse de aslında mümkündür. Birkaç püf noktayla kendiniz için doğru sütyeni bulabilirsiniz. 

Büyük Göğüslüler Nasıl Sütyen Kullanmalı?

Büyük göğüsler daha çabuk terlemeye yatkın olduğu için tahriş olma ihtimalleri daha yüksektir. Bu nedenle mümkünse öncelikle nefes alabilen kaliteli kumaşa sahip sütyenler seçilmelidir. Çünkü polyester kumaşlar terleme ve tahriş riskini artırabilir. Toparlayıcı sütyen modelleri tercih etmek, göğüsleri toparlayarak sarkık bir görünüm oluşmasını engeller.

Büyük göğüslüler için sütyen askılarının kalın olması göğüslerin ağırlığının daha iyi dağılmasını sağlayarak sırt ağrısı ve kambur olma riskini azaltır. Ayrıca göğüsler bu şekilde daha iyi taşınmış olacağı için dik bir görünüm kazandırır. Göğüs dekolteli kıyafetler için yine büyük memeliler de plunge sütyen modellerini tercih edebilir.

Sarkık Göğüslere Sütyen

Yaşa bağlı olarak göğüsler sarkabilir. Kıyafetlerin altından daha dik ve estetik bir görünüm elde etmek için sarkık göğüslere sahip kişiler toparlayıcı sütyenlerden tercih edebilir. Ayrıca sütyen kullanımı göğüslere destek olduğu için göğüslerin daha çabuk ve daha çok sarkmasını engeller. Ayrıca seçilen sütyendeki balenlerin de bedene uygun olması ve batmaması gerekir.

Toparlayıcı Sütyen Seçimi

Toparlayıcı sütyen modelleri göğüslerinizi daha dik, daha toplu ve daha küçük gösterir. Toparlayıcı sütyenlerinde birden fazla modeli bulunmaktadır. Göğsünüzdeki sarkmalara daha iyi engel olduğu ve estetik bir şekilde göğüsleri toplu gösterdiği için balenli toparlayıcı sütyen modelleri daha iyi bir tercihtir. Ancak elbette bu tercihiniz göre kendinizi daha rahat hissettiğiniz ve hareketlerinizi kısıtlamayan başka bir modelle değişebilir.

En İyi Toparlayıcı Sütyen Hangisi?

En iyi toparlayıcı sütyen sizin bedeninizle iyi uyum sağlayan, rahat ettiğiniz, sizi kısıtlamayan bir modeldir. Bunun haricinde kıyafetlerinize ya da diğer kişisel tercihlerinize göre uygun ve rahat bir modeli seçebilirsiniz.

Push Up Sütyen Seçimi

Göğüsleri olduğundan daha büyük ve dik göstermek için push up sütyenler tercih edilebilir. Push up sütyenler dolgulu olduğu için göğsünüze destek sağlayarak kaldırır. Böylece göğüsleriniz daha büyük görünüm kazanır. Doğru push up sütyeni kıyafetinize ve bedeninize göre seçebilirsiniz. Kendiniz için en uygun push up sütyeni deneyerek bulmak daha iyi bir seçim yapmanıza yardımcı olur.

Büyük Gösteren Sütyenler 

Küçük göğüsleri büyük gösteren sütyen modelleri oldukça çeşitlidir. Göğüslerinizin olduğundan daha büyük görünmesini istiyorsanız dolgulu sütyen, silikon sütyen, push-up sütyen modelleri ya da daha az ve daha doğal destek için balconette modelleri arasından sütyen seçimi yapabilirsiniz. Bu sütyen modelleri göğüslerinizi normalde olduğundan en az bir beden daha büyük gösterir.

Spor Yaparken Sütyen Seçimi Nasıl Olmalı? 

Kimileri spor yaparken sütyen takmanın rahatsız edeceğini düşünse de aslında durum bunun tam tersidir. Spor yaparken sütyen seçiminiz nefes alan kumaşlardan üretilmiş, esnek, göğüslerinizi, göğüs kafesinizi ve sırtınızı tam olarak kavrayan modellerden yana olmalıdır. Bu modeller hareket kabileyetinizi artırır ve spor yaparken daha rahat hissetmenizi sağlar. Bunun için sporcu sütyenleri en çok tercih edilen modellerdendir.

Spor yaparken nefes alan kumaşlardan üretilen, rahat ve konforu bir arada yakalayan, en rahat hareket imkanı sunan kadın sporcu sütyeni modellerimize göz atmayı unutmayın!

kadin sporcu sütyeni

Göğsü Büyük Gösteren Sütyen Seçimi

Göğsü büyük gösteren sütyenler genel olarak destekli sütyenlerdir. Destekli sütyenler her zaman sadece dolgulu sütyenler demek değildir. Dolgusuz ama balenli sütyenler de destekli sütyenlerdendir. Kıyafetinize ya da sebebinize bağlı olarak göğsü büyük gösteren push up, dolgulu, silikon, yarı destekli sütyen modelleri arasından bir seçim yapabilirsiniz. Böylece daha büyük göğüs görünümü elde edebilirsiniz.

Göğsü Küçük Gösteren Sütyenler

Göğsü küçük gösteren sütyenlerin başında toparlayıcı sütyenler gelir. Çünkü toparlayıcı sütyenler büyük ya da sarkık göğüslerdeki yaygın görünümü toparlar. Bu tarz sütyenler minimizer etkili sütyenler olarak da anılmaktadır. Sporcu sütyenleri ve desteksiz sütyenler arasında da göğüsleri daha küçük gösteren modeller mevcuttur. Ancak biraz da dik bir görünüm elde etmek istiyorsanız balenli toparlayıcı sütyen modellerine bakmanız tavsiye edilir.

Küçük Memeliler Nasıl Sütyen Kullanmalı?

Küçük memeliler için sütyen seçimi elbette bedenlerine uygun olan ve içinde kendilerini rahat hissettikleri bir model olmalıdır. Kıyafete ve amaca göre farklı sütyen modellerini de deneyebilirler. Dekolteli kıyafetler için dekolteye göre bir sütyen modeli ve daha büyük bir görünüm için seçilen modelin dolgulu çeşidi tercih edilebilir. Siz de kendi bedeninizi tanıyarak doğru sütyen seçimini kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca beğendiğiniz modellere https://www.cottonhill.com.tr/ aracılığıyla bir tıkla ulaşabilirsiniz.

 

Etiketler: sütyen secimi, blog
Aralık 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı